DELA

Halloweenfesta i helgen

Helgen innehåller såväl spelningar som utklädningstävlingar, och många möjligheter till dans.
Kino slår upp dörrarna för första gången sedan Rockoff och drar igång Halloweenfirandet i kväll fredag. Som DJ fungerar EDM spöke. Besökarna får tävla om bästa utstyrsel i en tävling som arrangeras i samarbete med tidningen Ålands nöjessidor.
Den som vill ha en lugnare inledning på helgen kan ta del av After Work på Indigo. DJ Totte spelar musik från klockan 17. På Park underhåller Björn Bertilsson.

Psykedeliskt
På lördag klockan 22 bjuder Dinos in till Halloween-fest. Lokalen och personalen smyckas ut i hemligt tema och de bäst utklädda gästerna belönas. På scenen uppträder finska Death Hawks med start kl. 01.00.
– En förtrollande akt som absolut inte är något vanligt rockband. De ramar in kvällen bra både vad gäller musik och mystik. En personlig favoritbokning i höst, säger bandbokare Björn ”Grulle” Eklund.
Death Hawks har uppträtt på alla väsentliga festivaler i fastlandet och även gjort ett namn av sig i Europa genom hårt turnerande.
– Musiken är krautig, psykedelisk och hårdrockig – som genren lät i begynnelsen. Häxdoktor Teemu Markkula leder den malande seansen med suggestiv sång, ut i landskap som gränsar mellan dröm och verklighet. De skulle passa utmärkt som husband hos valfri ökensekt, skriver musiktidningen Gaffa.


Dansvänligt
Indigo ägnar lördagskvällen åt Día de los muertos (De dödas dag) med Simon Högblom bakom skivspelaren i baren från ca. 23.00 till stängning. Här utlovas allt från 70:s 80:s 90:s, kommersiellt, funky house, svensk progg, världsdiscogrooves och elektronisk underground-musik.
På Arkipelag är det allhelgonablues med Angsbaden Blues Trio på lördag. I nattklubben är det DJ fredag och lördag.
Den som vill dansa mer traditionellt kan söka sig till Breidablick i Finström där Conny Henrix spelar. Ett annat lördagsalternativ är att lyssna till Rockfolket på Park.

Ylva Vikström