DELA
Foto: Lasse Kärkkäinen<07_Bildrubrik>FLITIG När Peter Hägerstrand inte gör egen musik arbetar han med teater, tv och film. Just nu gör han musik till tv-serien som bygger på Monika Fagerholms roman Lola uppochner.

Hägerstrand släpper Solsystem

– Jag får aldrig tillbaka pengarna jag lagt ut. Men samtidigt är det mitt stora intresse.

Det säger Peter Hägerstrand, som ger ut nya singeln Solsystem digitalt i dag.
Solsystem ”föddes hel och färdig”.

– Det var bara att lyhört följa vart den ville ta vägen. Är det fortfarande pop? Jag vet inte, men jag tror inte Bowie skulle ha tackat nej, är Hägerstrands beskrivning.

Den kommer också med på fullängdaren Den Blåa Skogen som släpps som cd i oktober. Han har ägnat tusentals timmar åt att förverkliga den och den förra soloplattan Och jag hör musik. Allt kan streamas gratis på Spotify och andra digitala plattformar.

– Jag uppskattar förstås om man köper den, men….

…det viktiga är att nå ut med musiken, kunde han tillägga.

För videon som ligger på Youtube har han anlitat åländske Jonas Fogelström, bandkollega i Gycklarnas Afton på åttiotalet, och Sandra Wahlbeck som bor i Madrid och jobbar med film och grafik.

– Jag gillar sextiotalsprojektioner. Det blev en video med olja, vatten och färggrejer som filmades i realtid. Och det tog tid, den första versionen filmades i februari i fjol.

Han spelade in ett tjugotal låtar till nästa skiva innan han sållade och finslipade tills han var nöjd. Kvar finns nio låtar med en speltid på knappt fyrtio minuter.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!