DELA
Foto: Andreas Dienert

Guld och gröna skogar på Åland

Karriären började med ”Änglahund”. Nu är det guld och gröna skogar.

I kväll spelar Hasse Andersson för Åland.

– Jag tycker väldigt mycket om Åland, säger Andersson.
I januari nästa år fyller Hasse Andersson 70 år. Han har en lång karriär bakom sig med bland annat superhiten ”Änglahund” i början av 1980-talet.

Därefter har Andersson sysslat med allt ifrån egna tv-serier till att driva en showkrog. För två år sedan fick karriären ett uppsving då skåningen deltog i Melodifestivalen med låten ”Guld och gröna skogar”.

– Det är en låt som har öppnat en massa dörrar. Jag har alltid spelat väldigt mycket , men efter ”Guld och gröna skogar” var det som att jag började om igen från början. Jag hade en jättehit med ”Änglahund” på 80-talet, men att få avsluta sin karriär med en lika stor hit, det är fantastiskt, säger Hasse Andersson.

Hur är din drömpublik?

– Min drömpublik är blandad. Efter Melodifestivalen 2015 ringlade det in publik ordentligt. Det är massor av barn och de sjunger som tusan i ”Guld och gröna skogar”. Jag har publik från tre år upp till 100. Det är allt från raggare till punkare och hårdrockare, till barn och pensionärer. Det är kul.

Vad är guld och gröna skogar för dig?

– Det betyder att det går bra för en. Man har pengar i fickan och skogen växer. Man har också något på gång, det är inte bara tillfälligt. Skogen står för något tryggt.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!