DELA

Enmansbandet Mark Sultan kör allt från punk till soul

Doo-wop-rock i galen garageförpackning utlovas då kanadensaren Mark Sultan kör sin enmansbandsshow på Dinos Bar i kväll lördag. Det blir 50-tals rock med ”energi och punkattityd”, säger bandbokaren Björn ”Grulle” Eklund.
Mark Sultan, även känd som BBQ, från Montreal blandar doo-wop, R&B, punk, soul, garagerock, country och noiseigt skrammel då han uppträder i sin enmannabandskostym på Dinos på lördag.
– I grund och botten är det 50-tals rock som Mark Sultan spelar. Men med rejäl energi och punkattityd, säger ”Grulle” Eklund.
Kanadensaren har en speciell röst som gjort att han fått många hängivna beundrare.
– Lou Reed ansåg att det var en av de bästa rockrösterna han hört och blev så pepp att han flög över Mark Sultan tillsammans med bandet King Khan & The BBQ Show för att uppträda i Sydneys operahus, säger bandbokaren Björn ”Grulle” Eklund.
Mark Sultan har ingått i många bandkonstellationer och har genom åren släppt skivor på flera legendariska skivbolag. Stoppet på Åland är en del i hans Skandiavien-turne som även tar honom till Stockholm, Örebro, Umeå, Karlstad, Göteborg, Oslo och Ålborg.
– Han kommer precis från en längre USA-vända tillsammans med garagejättarna Black Lips, säger ”Grulle”Eklund.

Heidi Hendersson