DELA
Foto: Ålands ungdomsförbundTILLSAMMANS Musikproducent Patrik Eriksson jobbar tillsammans med Emilia Alm för att hennes låt ska bli klar inom november månad.

Emilias vinnarlåt är inspelad

Emilia Alm, årets vinnare av Deluxe, har nu spelat in vinnarlåten ”At the Finish Line”.
Det var förra veckan som Emilia Alm, i sällskap med representanter för Ålands ungdomsförbund som arrangerade sångtävlingen De luxe, besökte Axxells i Lappfjärd i Österbotten, för att banda in vinnarlåten.

Texten till ”At The Finish Line” är skriven av Axel Hanses och musiken av Thomas Lindell och Jan Holm.

”Låten är en modern poplåt med mycket glädje och energi, vilket passar Emilias röst väldigt bra”, skriver arbetsgruppen för tävlingen i ett pressmeddelande.

Inspelningen pågick under åtta timmar i fredags.

– Det var en ovan, men rolig känsla att stå ensam i studion bakom ett ljudisolerat glas där man bara ser musikproducenter diskutera med varandra om låten, utan att man själv hör vad de säger, berättar Emilia Alm i pressmeddelandet.

Hon beskriver det hela som ”ett otroligt roligt äventyr” och väntar nu med spänning på att få lyssna på slutresultatet av låten.

Musikproducenten Patrik Eriksson har hållit i projektet under ett par månaders tid och tar nu tag i slutmixning och mastring. Allt beräknas vara klart inom november månad. Låten ska sedan släppas på bland annat Spotify och Itunes.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!