DELA
Foto: PRIVATHIPHOP-SAMARBETE Med nya låten "You never knew" hoppas trion med Fredrik "Fryk" Hitonen, Danes "Amon" Mahmoudi och Alloy Yee "TNT" Shong få fler att få upp ögonen för åländsk hiphop.

De vill lyfta den åländska hiphopen

Alloy Yee Shong från Trinidad vill tillsammans med de åländska musikerna Danesh Mahmoudi och Fredrik Hitonen väcka hiphopen till liv på Åland.

De har tillsammans skrivit en låt och i helgen spelar de in en musikvideo på Alandica.
”You never knew” – du visste aldrig. Så heter låten som de tre musikerna producerade i höstas och som nu ska bli ackompanjerad av en musikvideo.

Låten går på svenska och engelska och Alloy Yee Shong, Danesh Mahmoudi och Fredrik Hitonen har alla skrivit sina egna rap-stycken och refrängen sjungs av Carola Larsson.

– Alla för med sig sin egen personlighet till låten, säger Alloy Yee Shong som varit den sammanbindande kraften i projektet.

För det handlar om mer än bara en sång och en musikvideo. Det handlar om en rörelse. Låtnamnet, ”You never knew”, syftar på den osynliga hiphopen på Åland.

– Det är för att få folk att veta att det finns hiphop på Åland, säger Yee Shong som själv bott på ön till och från i tre år.

Tillsammans har de bildat samarbetsgruppen ”hiphop uncover”, med syftet att lyfta den åländska hiphopen. Logon är ett upp och nervänt paraply med den åländska flaggan som mönster.

– Det symboliserar att hiphopen på Åland inte är gömd längre.

Läs mer i papperstidningen!