DELA
Foto: <07_Bildrubrik>STÅR OCH LURAR Ben Stiller som Derek Zoolander, Owen Wilson som Hansel och Penelope Cruz som Valentina Valencia i Zoolander 2.

Comeback på catwalken

De forna manliga supermodellerna Derek Zoolander (Ben Stiller) och Hansel (Owen Wilson) gör comeback på catwalken efter nära 15 års paus.

I kväll fredag har Zoolander 2 premiär på bio Savoy.

– När vi gjorde den förra filmen fanns inte sociala medier eller selfies. Det är galet att tänka på hur mycket vår kultur har förändrats på grund av de sakerna. Och det var kul att föreställa sig hur de två rollfigurerna, som kommer från 15 år tillbaka i tiden, skulle reagera på det som sker nu, har Ben Stiller sagt i en intervju med nyhetsbyrån TT.

Själv spelar han huvudrollen, har regisserat och varit med och skrivit manus.

Modebranschen verkar inte ha något emot att kopplas ihop med Zoolander-karaktärerna. Ben Stiller och Penélope Cruz syns till och med på omslaget till februarinumren av amerikanska Vogue. Stjärnfotografen Annie Leibovitz har tagit bilderna.

Filmen har ännu inte haft svensk premiär. På filmsajten Imdb hade Zoolander 2 i går snittbetyget 5,5, men då var det bara 896 röstande.

Läs om helgens andra premiärfilm på Nöje i fredagens Nya Åland!