DELA

Blues på både Dinos och Park i helgen

Det blir blues på både Dinos och Park i helgen. På Dinos spelar Christoffer Johansson från Göteborg folkmusik och på Park spelar Blues friends från Uppsala New Orleans-inspirerad musik.
Bandbokaren Björn ”Grulle” Eklund på Dinos är uppenbart nöjd med bokningen av Christoffer Johansson.
– Gitarrspelet är genuint och sången har en nerv och en intensitet som inte lämnar någon oberörd, skriver Eklund i ett pressmeddelande.
Christoffer Johansson spelar blues, bergsballader och annan amerikansk folkmusik från 1900-talets början. Enligt Eklund har han mycket gemensamt med Dinosfavoriten Bror-Gunnar Jansson.
– Christoffer har producerat Jansson och de två ingår även i bandet ”Det blev handgemäng”. Gillar man Bror-Gunnar Jansson kommer Christoffer Johansson att falla en i smaken, skriver Eklund.
Christoffer Johansson äntrar scenen på Dinos klockan 00.30 på lördag.

Rutinerat band
På Park blir det showkväll på lördag när Blues friends från Uppsala kommer på besök. Blues friends består av Pelle Nelander (piano, munspel och sång), Thomas Arnesen (gitarr), Per Eriksson (bas) och Håkan Jansson (trummor). Bandet har spelat tillsammans i 30 år och bjuder enligt Sune Eriksson på Park på ett ”soft bluessväng med New Orleanssmak”.


Övrig underhållning
Förutom spelningarna på Dinos och Park på lördag finns även några andra evenemang inritade i helgens nöjeskalender.
I kväll samt på torsdag och fredag spelar Malin Landfors på Parks bar, på Arken spelar en bar-dj i kväll och i morgon och på fredag och lördag spelar Dj Micke i nattklubben. Dessutom spelar dansbandet Xplays i Arkens festvåning på lördagen.

Malin Lundberg