DELA
Foto: Eva Lingon /Tage Rönnqvist<07_Bildrubrik>SJU SORTERS Den nya videon utspelar sig i en österbottnisk stuga, där en frenetisk mormor ordnar ett kaffekalas som går överstyr.

Avancerad video till KAJs nya singel

”Pa to ta na kako?” heter låten som kombinerar österbottnisk dialekt med K-pop och J-pop, alltså de stora popgenrerna i Korea och Japan.
Humorgruppen KAJ har inspirerats av den stilen i både musik och video. Singeln släpptes i onsdags.

– Janne Hyöty har skrivit många hits till Japan på riktigt så det var aldrig någon frågan om vem som skulle producera, berättar Axel Åhman i ett pressmeddelande.

Trion från Vörå består av Åhman, Kevin Holmström och Jakob Norrgård.

Idén till låten kom när gruppen gjorde en julkalender på Svenska Yle. I maj spelade de in musiken och förberedde sig för sitt största videoprojekt hittills.

Videon är gjord tillsammans med produktionsbolaget Eva Lingon med Tage Rönnqvist och Rasmus Tåg i spetsen.

– Vi jobbar själva med videoproduktion men vi insåg tidigt att den här videon kommer att kräva större team än bara oss tre i KAJ, säger Åhman.

”Pa to ta na kako” är Vörådialekt och en riktig släktkalasklassiker som betyder ”Brukar du ta kaka? / Vill du ta kaka?”.

”Tå do kjöijjis i servettin” betyder ”När du får kväljningar i servetten”. Refrängens ”Om to tar myttjy kako kanski to tar påtår tå me? Om to tar påtår så ta en beta teel!” kan översättas till ”Om du tar mycket kaka kanske du tar påtår också? Om du tar påtår så ta en bit till!”.