DELA

Ålänning med i två svenska humorserier

Åländske Carl-Petter Eriksson från Mariehamn syntes nyligen i två svenska humorprogram på tv – ”Sommartider” i TV3 och ”Svensk humor” i SVT.
– Det är väldigt roligt. Skådespeleriet är ett intresse som tar mer och mer plats, säger han.
I ”Sommartider” spelar Carl-Petter Eriksson en ”same-kontrollant”.
Klara Zimmergren spelar Aila, en kvinna som utger sig för att vara same och som driver en samisk butik där hon säljer till exempel en gammal, vanlig sten för 300 kronor. Jag spelar en så kallad same-kontrollant som säger att jag kommer från Länsstyrelsen, men i slutet kommer en polis och avslöjar mig som en bedragare som är ute och lurar folk.
Rollen fick han efter att ha skickat in en provfilm till produktionsbolaget. De behövde ”någon som kunde låta lite samisk” och rollen gick till ålänningen.
I ”Svensk humor” spelar han en man som är intresserad av att tillsammans med sin fru investera en större summa pengar. Komikern Anna Blomberg spelar en försäkringsmäklare som ska ge dem råd, men som inte riktigt har koll på läget.
– Den rollen fick jag genom produktionsbolaget Jarowski, det var faktiskt de som ringde upp mig efter att ha sett något annat som jag hade gjort tidigare. Men de flesta jobben får man via audition.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén