DELA

Nintendoindie med skruvade övertoner

Stockholmsbandet Bondage Fairies förväntas förvandla Dinos bar till ett förvridet dansgolv i kvll lördag. Det är en oväntad men kanske inte opassande bokning, enligt bokaren Björn ”Grulle” Eklund.
– Detta är ju inget Dinos-band egentligen. Men varför spela på säkra kort hela tiden?
Enligt sångaren och frontmannen Elvis Creep, som startade bandet tillsammans med Deus Deceptor (en datavetare som delade hans intresse för ”dödspunk, tv-spelsmusik och öl”) efter att ha fått avslag från en konstskola, började allt ungefär 2005 med en spelning på Kafé 44 och efter det lyckades man få några spelningar i Tyskland. Förra veckan spelade de för fulla hus i St. Petersburg och Moskva och nu är det alltså vår tur.
Bondage Fairies spelar tv-spelselektro över en grund av indiepunk, iklädda bisarra hemmagjorda masker. Elektro är inget som egentligen hör hemma på Dinos, enligt Eklund. Men Bondage Fairies faller inom ramarna.
– Det är inget ”push play-band”. Inga DJ:s utan riktiga musiker som spelar live. Bas, trummor, gitarr och synth. Dessutom har de mer attityd än många rock- och metalband där ute. De fick nyligen goda recensioner i Terrorizer Magazine, som är en tidning för extrem hårdrock, och det säger en del. De är lätta att ta till sig, helt enkelt, säger Eklund.
Läs mer om bandet i torsdagens Nya Åland!

Felix Quarnström (praktikant)