DELA

Mycket sommarkänsla på Röster för Östersjön

Temat för årets konsert Röster för Östersjön är ”Sol, vind och vatten”.
– Det passar särskilt bra eftersom vi flyttar tillbaka till Andersudde där vi kan låna mycket av stämningen från miljön runt omkring, säger koreografen Pernilla Skifs.
Solister på årets konsert är Johanna Grüssner, Leonarde Brändström, Minna-Lisa Ferna, Randolph Reymers, Carola Larsson och Tony Wikström.
– Vi har inga klassiskt skolade sångare med i år. Deras röster fungerar inte till de sånger som framförs i år. Vi har olika sångare och musiker med varje år, och i år renodlar vi det här konceptet, säger projektledare Lotta Wickström-Johansson.
– Kanske satsar vi på något mer klassiskt i höst eller vinter istället, tillägger hon.
Alla sånger har svensk text och genrerna är visor, jazz, schlager, pop och rock.
– Vi ville ha ett somrigt tema. Förmodligen återkommer en del av publiken år efter år. Därför är det roligt att kunna bjuda på olika teman, då blir showen aldrig densamma, säger Pernilla Skifs.
Orkestern består av kapellmästare Tony Wikström, Kristian Karlå på keyboard, Markus Helander och Anders Brunnsberg på trummor och Jochum Juslin och Andreas Jacobsson på gitarr, bas och ukulele.
Saxofonisten Edvard Mattsson ansvarar för blåssektionen med två musiker. Precis som de två senaste åren medverkar också professionella dansare och körsångare från Sverige.
Läs mer i papperstidningen!

Karin Erlandsson