DELA

Mekanikern blir tv-kock

Om drygt en vecka blir det Åland för hela slanten i svenska TV4. Då visas de fyra avsnitten av succéprogrammet ”Halv åtta hos mig” som spelades in på Åland i maj.
Mekaniker och företagare Krister Ljungdahl är en av dem som deltar.
Det kan verka enkelt för tittarna. Men den som liksom Krister Ljungdahl har provat på konststycket att laga mat, småprata ledigt efter instruktioner och hålla koll på kameran samtidigt vet hur mycket som krävs bakom kulisserna.
– Det var en pärs, jag var totalt slut efteråt. Man är ju inte riktigt van med det här småpratandet heller, men nu har man ju fått lära sig.

Stor överraskning
Att Krister Ljungdahl, som till vardags driver Ljungdahls Motorverkstad i Jomala Dalkarby, skulle delta i det svenska matlagningsprogrammet var inte direkt något han räknat med.
– Det var min sambo som sa det en kväll, att jag borde ju vara med där. Men inte trodde jag att hon skulle göra allvar av det och faktiskt anmäla mig.
Men så ringde det en dag från TV4, ett team kom över och gjorde en intervju och två dagar senare ringde de och sade att han var antagen. Det var hösten 2010. De fyra programmen spelades in i maj i år och mellan 24 och 27 oktober sänds de i TV4. De övriga deltagarna är sjuksköterskan Barbro Karlsson, mediesäljaren James Hendersson och frisören Malin Småroos Johansson.
Läs mer i papperstidningen!

Sara Othman