DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>ÖKAR På Åland har intresset för manga blivit allt större under den senaste tiden.

Mangakurs gav mersmak

Imoon Söderlund har tecknat sedan han var liten.

Manga är en stil som alltid har tilltalat honom.
Manga eller anime som det också kallas härstammar från Japan. På Åland har intresset för manga blivit allt större den senaste tiden, under jullovet ordnades en kurs i mangatecknande där Imoon Söderlund var dragare.

– Jag blev erbjuden att hålla kursen. Det visade sig att det fanns ett stort intresse, båda kurserna blev genast fullsatta, säger Söderlund.

För Söderlund började mangatecknandet i tidig ålder. Han tittade på animeserier, hans syster tecknade mycket vilket gjorde att han också började.

– Jag tänkte aldrig på att stilen kallades manga eller anime. Det var helt enkelt så att det tilltalade mig. Det är en stil som jag gillar.

Imoon Söderlund har gett ut två comic böcker som heter ”SMTRY the Gardener”. För tillfället hinner han mest teckna på beställning. Han jobbar också som illustratör och får olika typer av beställningar av både privatpersoner och företag.

Vad gäller framtiden har Söderlund en hel del på gång. Han planerar att dra i gång en studiecirkel för de som vill lära sig mer om manga och att teckna. Efterfrågan på kursen som hölls under jullovet var så pass stort att det troligen blir fler, exakt när vet han inte än men kursen i december hade fått mycket positiv respons.

– Jag har också fått efterfrågan på privatlektioner.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!