DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>ARRANGÖRER Anne-Louise Fogelström och Carina Karlsson är två av arrangörerna av Bakfickan som inleder litteraturdagarna.

Litteraturdagarna startar med Bakfickan

Imorgon kväll är det dags för Backfickan som inleder årets litteraturdagar traditionsenligt med åländska författare och musikinslag.
– År 2015 var ett väldigt bra litteraturår på Åland, fina böcker och framför allt många böcker gavs ut, säger Anne-Louise Fogelström, konferencier och en av arrangörerna av Backfickan.

Bakfickan handlar om Åländsk litteratur och författare som givits ut under 2015. Evenemanget håller till på Indigos övervåning på torsdag kväll.

– Det är bra att göra avstamp på Åland med åländsk litteratur innan man ger sig ut i resten av Norden under litteraturdagarna, säger Fogelström.

Temat för årets Backficka är ”Processen”.

– Jag tror att författare gärna vill prata om vad som är på gång, hur går processen till och vad som händer när boken är klar. Därför har vi valt att kalla det för ”Processen”, säger Fogelström

Författare, poeter och musikinslag är inbakat i programmet. Musik blir det av både Michael Hancock och Robert Zetterquist samt nyckelharpa av Benita Mukkonen och Barbro Wendt.

Läs hela artikeln i papperstidningen eller e-Nyan!