DELA
Foto: Ida K Jansson

Kulturresor till Stormskäret lockar

Eckerölinjen erbjuder kulturresor i samarbete med Stormskär Värdshus.

I paketet ingår ett besök på Väderskär, Stormskärs-Majas ö.
Anni Blomqvists romansvit om Maja och Janne på Stormskäret har blivit både film och pjäs. Särskilt populär har karaktärerna blivit i riket, och Mikael Lindholm, turistföretagare på Simskäla, har sedan många år erbjudit dagsutflykter till Väderskär.

– Väderskär är förlagan till Anni Blomqvists Stormskär, och det var också där filmen spelades in, säger Lindholm.

Från och med i vår samarbetar Eckerölinjen med Lindholm, och kryssningsresenärer kan boka in sig på en dagsutflykt med måltider och besök på Väderskär.

– Stormskärs-Maja fick ett uppsving under fjolåret med flera stora teaterföreställningar. Det här är en produkt vi tror på, vi har redan sett ett stort intresse på finska sidan, säger Eckerölinjens försäljningschef för Ålandsresor, Outi Virtanen.

Under säsongen åker Lindholm ut varje tisdag. För ett tiotal år sedan var turerna populära och upp till tjugo personer besökte Väderskär varje vecka.

– Tyvärr är det bara naturen som är kvar av originalmiljön, och kulisserna som användes under filminspelningen är i bedrövligt skick. Men jag brukar berätta några anekdoter och historier för att levandegöra platsen för besökarna.