DELA

Körglädje och Rotary går ihop för Fältarna

Godby Rotaryklubb ordnar vårkonsert i Jomala kyrka på söndag. Mediskören Körglädje sjunger repertoaren den åker med till Island nästa vecka och kollekten tilldelas Fältarna för drogförebyggande verksamhet.
Godby Rotaryklubb understöder Fältarna genom att betala drogprogrammet Effekt och köpa Tonårsparlören till sjätteklassisterna under tre år. Kollekten som samlas in under söndagens konsert med Körglädje går också till Fältarna som jobbar förebyggande med åländska ungdomar mellan 13 och 17 år.
Syftet med drogprogrammet och Tonårsparlören är att föräldrar och ungdomar ska prata med varandra om droger och hur viktigt det är att säga nej första gången man blir erbjuden droger. Effektprogrammet ska användas på hela Åland med parlören delas ut till landsorts- och skärgårdsunga. Förhoppningen är att ungdomarna ska ha kunskap, mod och självförtroende att säga nej om de blir erbjudna droger.
Delar av kollekten tillfaller också Körglädje och dess resa till Island. Kören åker i slutet av nästa vecka och ger en konsert den 17 mars i Grensáskirkja Reykjavik tillsammans med isländska Mosfellskórinn.
Körglädje framför åländska sånger samt tre isländska, varav en tillsammans med Mosfellskórinn.
Godby Rotaryklubb understöder körresan eftersom de tycker det är viktigt att sprida den åländska musikkulturen.
Under konserten pratar Ingemar Johansson en kort stund om droger och om att vara en god förebild för våra ungdomar.
Konserten börjar klockan 18 och inträdet är gratis. (as)