DELA

Joelvandring i kväll i Lemland.

Biblioteks och kulturnämnden i Lemland ordnar ikväll den nästa sista Joelvandringen tillsammans med Lena Isaksson-Ahlskog och Matts Stenlund, samling är det vid Lemlands kyrka kl 19. vandringen som tar ca två och en halv timme avslutas vid biblioteket. vandringen arrangeras ytterligare en gång tisdagen den 11 augusti Anmälningar tas emot till biblioteket telefon 34595 klockan 9-13 eller via e-mail bibliotek@lemland.ax.Konstrundan drog
busslaster till Eckerö
Åtminstone för Eckerös del var årets upplaga av konstrundan under förra veckoslutet mycket lyckat.
– Jag har talat både med Jonas Wilén och Tage Wilén och båda var överväldigade av antalet besökare. I synnerhet fredagen var livlig och vi hade flere busslaster med besökare från Sverige, rapporterar Peter Winqvist från Eckerö post och tullhus.
Från Brändö rapporterar Merja Håkansson att antalet besökare inte var så stort. I synnerhet fredagen hade dåligt med besökare. Utställningen hänger dock kvar på konstens hus Regnbågen ända till 14.8.
Konstnären Minna Öberg i Mariehamn som Nya Åland skrev om i fredags är nöjd med antalet besökare.
– Det gick över förväntan, jag räknade till 80 personer som skrivit i gästboken. jag sålde bort allt jag hade, så jag är mycket nöjd.
Under lördag eftermiddag då det regnade som mest fick hon flytta in sina konstverk.
– Det var förstås lite snopet för dem som bara fick se dem stående i vår hall.
Idag åker Minna till London för att hänga en utställning.
– Den hänger bara en vecka på galleriet ”The Outside World” i östra London, men det skall bli roligt!”Pippi på bibban”
på Brändö
En utställning med sommarbrändöbon Merja Håkanssons pastellmålningar med fågelmotiv visas i Brändö bibliotek hela augusti.Musikrektor höll
sångkurs i Nagu
Åbo Underrättelser skrev i torsdags (30.7) om en sångkurs i nagu som leddes av operasångaren och Ålands musikinstituts rektor Björn Blomqvist. Kursens sex deltagare var synnerligen nöjda med undervisningen.
– På bara några få dagar har jag lärt mig jättemycket, berättar Sari Nordlin.
Musikläraren Kati Mäkelä-Niemi från Helsingfors kommenterar att det är roligt att jobba med Björn Blomqvist och han har väldigt mycket att lära ut. Kursen avslutades med konsert i nagu kyrka i lördags.