DELA

”Jag vill hitta rätt teknik för det jag vill måla”

Isa Hällström använder olika slags tekniker för att få fram exakt rätt uttryck.
– Plötsligt, poff, pang! Så händer det, säger hon.
Utställare: Isa Hällström.
Utställningens namn: Lösgodis.
Vernissage: 2 februari klockan 18-20.00.
Plats: Galleri Skarpans.
Teknik: Akvareller.
Kort om utställningen:
– Jag har målat de flesta tavlor till utställningen under 2012. Jag jobbar bäst under stress, jag är en sån som ska ha piskan på för att det ska bli av. Jag hade från början tänkt måla sommarmotiv, men så kom snön och det var så vackert att jag höll på att köra i diket.
Beskriv dig själv som konstnär:
– Jag är en stämningsmänniska och vill komma åt olika stämningar framför allt i naturen. Det är framför allt estetiskt vackra stämningar som attraherar, till exempel effekten av frost. Jag målar inte direkt av landskap utan bygger ganska fritt. Jag är också nyfiken på tekniker och använder ganska sällan pensel. Istället använder jag sprayflaska, papperslappar, tandborste och tygtrasor, vad som helst som ger det intryck som jag efterfrågar. Ibland blir bilderna bättre än jag trodde att de kunde bli, det är roligt att bli överraskad.
Vilket är ditt favoritmotiv?
– Färgerna i naturen tycker jag mycket om. Jag har också ofta målat av mina katter den sista tiden. Jag har äntligen kommit på hur man ska få fram det jämna luddet i pälsen. Man ska använda båda händerna. Den ena handen ska måla med färg och den andra med vatten. Jag är vänsterhänt men blivit tvingad att använda höger, därför kan jag använda båda händerna på det sättet.
Läs mer i papperstidningen!

Karin Erlandsson