DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>ABBA MED MERA Intermezzokören sjunger sig igenom Björn Ulvaeus och Benny Andersson musikhistoria på lördag. Den här bilden togs på körens julkonsert 2013.

Intermezzo med Björn och Benny

Femtio år har gått sen Björn Ulvaeus och Benny Andersson började skriva ihop.

På lördag hyllar Intermezzokören dem med två konserter.
Det blir inte bara Abbas greatest hits, säger körledaren Guy Karlsson. Han har valt låtar från sextiotalet framåt till musikalåren.

– Det finns så oändligt mycket att ta av. Den första låten ”Isn’t it easy to say” skrev de för Hep Stars. Och den första låten som Agnetha och Anni-Frid var med på var ”Hej, gamle man”. Det blir som en historik. Ulf Weman binder in den med sina presentationer.

Bland solisterna finns Kim Åström, Ulrika Sneitz och Annika Pensar. Kören kompas av Kim Jansson på trummor, Anders Laine på piano och Hampus Wahlsten på bas.

Alandicas aula passar utmärkt för körkonserter, tycker Guy Karlsson.

– Den är billigare och intimare än den stora salen. Och det blir mindre jobb när vi slipper micka instrumenten. Det räcker med mickar för solisterna.

Vilken är den största utmaningen?

– Dancing Queen. Den har ett rytmiskt arrangemang och flera olika delar. Den kan låta olika varje gång.

Vad har varit höjdpunkten under repetitionerna?

– ”I mitt hjärtas land”, den svenska versionen av ”Anthem” från Chess. Kören sjunger så att det berör mig djupt.

Eftermiddagskonserten på lördag kl. 16.00 är fullbokad. På onsdagen fanns det fortfarande biljetter till lördagens kvällskonsert kl 19.00.