DELA

Hjälp till med gamla bilder

Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS) vänder sig till allmänheten för att få hjälp att identifiera anonyma fotografier i arkivsamlingarna.
SLS använder för första gången sociala medier för att samla in information och publicerar nu 38 bilder med okända motiv på Flickr.
I Svenska litteratursällskapets arkiv finns över en halv miljon fotografier. Massor av bilder, särskilt äldre glasnegativ, saknar information. Mer beskrivande data om ett fotografi förbättrar den service SLS kan ge sina kunder.
– En bild kan ju vara intressant i sig, men den ger mer om det finns information om innehållet. Bilden blir sökbar och kan snabbt hittas i våra databaser. Vet vi vad eller vem en bild föreställer kan vi söka på specifika detaljer, säger Katja Hellman, förste arkivarie på SLS/Österbottens traditionsarkiv i Vasa.
Den som vill titta på bilderna kan när som helst gå in på www.flickr.com/slsarkiva. Om man känner igen en byggnad eller ett landskap och vill kommentera direkt på Flickr måste man vara registrerad användare. Det går också bra att kontakta SLS direkt antingen per telefon eller per e-post.
Läs mer i papperstidningen! (ke)