DELA
Foto: Stefan Öhberg

Game of Thrones på Ålands lyceum

Den ondsinte kung Joffrey av Lannister är återuppväckt från de döda i Ålands lyceums teateruppsättning av den kända tv-serien Game of Thrones.
En av teaterklasserna vid Ålands lyceum både återuppväcker och tar livet av Game of Thrones karaktärer i uppsättningen som spelades i skolans hörsal i går.

Svärden blänker och ögonen glimmar, Game of Thrones-fantasten känner igen passionen, hatet och de invecklade allianserna i elevernas uppsättning. I slutscenen är det nästan lika många döda som levande på scenen.

Klasskamraterna som sitter i publiken kan inte låta bli att fnissa lite när deras kompisar träder in på scenen som de kända karaktärerna från tv-serien.

Pjäsen på 35 minuter hinner få med alla väsentliga inslag från tv-serien.

– Uppgiften i den här dramakursen var att skriva ett drama baserad på en känd tv-serie. Vi valde mellan Friends och Game of Thrones, berättar Marija Pettersson.

Läraren Robert Liewendahl berättar att de tillsammans på sex veckor jobbat fram både manus och rekvisita. Det ingår i kursplanen att eleverna också skall framföra sin pjäs.

– Det har varit mycket roligt att arbeta med den här uppsättningen för eleverna har så entusiastiskt gått in för uppgifterna.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!