DELA

Funktionärerna fixar shantyn

I Sjöfartsmuseets svala auditorium sitter ett tjugotal funktionärer och går igenom de sista detaljerna inför helgens Baltic Shanty Festival.

I tre dagar ska Västra hamnen vimla av musiker och festivalbesökare.
Förberedelserna startade i början av året och det är många trådar som ska knytas ihop ännu innan de internationella gästerna anländer. Vem ska ta hand om biljettförsäljningen? Vems namn ska skrivas in på listan över marknadsfunktionärer? Vem ska sjunga i välkomstkommittéen?

Funktionärerna sitter lugnt och lyssnar när projektledaren Kim Hansson delegerar det sista. Ibland ställer någon en fråga, ibland blir det livlig diskussion om möjligheterna att fixa kortbetalning, eller om hur det är tänkt att de två bajamajorna ska administreras.

Alexandra Walk-Liljeroos och Henrik Forsell sitter i bänkarna och lyssnar. Några gånger föreslår Walk-Liljeroos en enklare struktur för gruppernas ansvarsfördelning, men i övrigt lutar de sig tillbaka och anmäler sig till de uppgifter som Hansson annonserar ut.

– Vi är båda i marknadsföringsgruppen, berättar Walk-Liljeroos väl utanför auditoriet.

– Både jag och Henrik har jobbat med att koordinera marknaden, kartlägga festivalområdet och med att ordna annonsering och sponsorer, fortsätter hon.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!