DELA

Fullsatt för Queen både på scenen och i salongen

I söndags hade körsatsningen ”A Tribute to Queen” generalrepetition på Alandica.
Om knappt två veckor sjunger de fyra föreställningar framför en fullsatt publik.
Det är mycket folk på Alandicas scen. Närmare hundra är de, både ålänningar och österbottningar, och de sjunger Queens ”We will rock you” ackompanjerade av klappningar och stampningar. Dirigenten Johanna Grüssner är inte helt nöjd.
– Era första toner är lite slöa. Hur låter ni när ni inte är slöa? frågar hon.
Då hittar kören ännu en växel och verkligen sjunger ut.

Generalrep
Det är generalrepetition för körsatsningen ”A Tribute to Queen” trots att det är två veckor kvar till premiären på Alandica. När Projektkören finns på Åland, den andra deltagarkören Tonfallet i Österbotten och dirigenten Johanna Grüssner i Stockholm krävs det lite planering för träffarna.
– Jag trivs inte heller med den gammaldags veckokören utan vill träffas mer sällan och djupdyka i musiken i flera timmar. Så att när man går och lägger sig väntar man bara att det ska bli morgon igen så att man får sjunga, säger Johanna Grüssner.
Först dagen innan premiär ska hela ensemblen vara på plats med de två körerna, solisterna, en orkester och dansare från succémusikalen ”We Will Rock You” på Circus i Stockholm samt proffstekniker.
– Vi måste se till att alla pusselbitarna sitter så bra att när vi väl träffas dagen innan premiär är det bara sätta allt ihop, säger Johanna Grüssner.
Läs mer i papperstidningen!

Annakaisa Suni