DELA
Foto: Erkki Santamala

Författare gästar Rosella

Författarkryssningar är en nyhet på Viking Lines Rosella i höst.
Fyra författarkryssningar är inbokade:

Tisdag 5 september Ernst Brunner.

Tisdag 3 oktober Herman Lindqvist.

Tisdag 7 november P.C. Jersild.

Ernst Brunner har fått Aftonbladets litteraturpris, Svenska Dagbladets litteraturpris, Gerhard Bonniers lyrikpris och Bellmanpriset. Han har förutom romaner och diktsamlingar skrivit biografier om Edith Södergran, Carl Michael Bellman, Karl den tolfte, Jacob Johan Ankarström och Emanuel Swedenborg, samt den självbiografiska trilogin Där går han.

Herman Lindqvist har varit utrikeskorrespondent för Aftonbladet, Expressen, SVT och Sveriges Radio. Mest känd för den stora allmänheten är han kanske för sina många tv-doumentärer med historisk prägel och ett stort antal böcker på samma tema, gärna om kungligheter och andra makthavare. Nyligen har han kommit ut med boken Mannerheim: marsken – masken – myten i samband med att Finland fyller 100 år som republik och det är 150 år sedan marskalk Mannerheim föddes.

P.C. Jersild har belönats med SvD:s litteraturpris och Litteraturfrämjandets stora romanpris. Bland hans närmare 40 böcker är de två mest kända Barnens ö (1976) och Babels hus (1978). Den förstnämnda filmatiserades, på den andra gjordes en tv-serie.

Den som vill åka från Åland på författarkryssning kan ta morgonfärjan till Kapellskär. Författaren börjar sin föreläsning under hamnuppehållet.

Läs mer i måndagens Nya Åland!