DELA

Färg och form med hantverkselever

”Former” är namnet på en utställning som hantverkslinjen vid Ålands folkhögskola håller i biblioteket i Godby.
Utställningen öppnas i kväll.
På utställningen i Godby bibliotek har man tagit med ett urval, såväl bildkonst som hantverk, för att ge besökaren en uppfattning om vad man sysslar med vid skolan. De som ställer ut är Alina Sandqvist, Rosita Porko, Maria Nordman, Lara Horner och Marina Jansson.
Monique Lundberg har hållit i trådarna för utställningen. Övriga ordinarie lärare är Lina Nyberg-Heiniö, textil, Tanja Spormann-Karlsson, metall, Arne Nieland, trä och Paul Bradley, keramik.
Bildkonsten som upptar den stora utställningsväggen i biblioteket visar hur man arbetet med krokiteckning och sedan utvecklat de lärdomarna i måleri, med inspiration bland annat från Gaugains kvinnomotiv. Mest har man använt sig av akvarell och akryl. Målningarna följs också av en avdelning tavlor med tryck på textil.
Bland hantverksalstren finns luffarslöjd, ljuskronor i återanvänt metallskrot, svarvade träarbeten, keramikskulpturer, pilflätningsarbeten, med mera.
Vernissage på utställningen är det i kväll, onsdag, kl. 18-20 och utställningen kan sedan ses under bibliotekets öppettider till den 30 mars.
I maj följer den traditionella vårutställningen på folkhögskolan där ett större urval av det skapande arbetet vid skolan skall visas..

Jan Kronholm