DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>FULLSATTKongressens deltagare fyller hela Alandica. I den stora salen är det program från 10 på morgnarna till 21 på kvällarna. I byggnadens översta våning huserar de som vill diskutera science fiction och fantasy ur en akademisk synvinkel.

Fantasy fyller Alandica

De syns och de är många, 800 personer.

Science fiction- och fantasykongressen Archipelacon med Games Thrones författaren George R R Martin som hedersgäst har börjat .
Det är knökfullt och det talas flera olika språk då Nya Ålands team kommer till Alandica.

Vi är på jakt efter de där konstigt utklädda figurerna som redan observerats på stadens gator men det är inte dem vi ser. Vi ser i stället hundratals fullständigt vanliga människor i alla åldrar i alldeles vanliga kläder.

Men så småningom upptäcker vi detaljerna. Smycken, väskor, promenadkäppar. Detaljerna avslöjar att det här handlar om människor som älskar att drömma sig bort till världar och skapelser som inte finns.

Fler tecken dyker upp.

Då vi pratar med ett par med en hund avslöjar matte att hunden är en inspirationskälla då hon tecknar och skriver fantasy. Och ett annat par har döpt sin 16 månader gamla son efter författaren C.S. Lewis prins Caspian i Narnia.

Till slut hittar vi också de fantastiska dräkterna, de sitter på systrarna Johanna och Jennifer Aitoharju från Föglö. Fast så heter systrarna inte på de namnskyltar som hänger runt halsen, där står det i stället Catty Coopster och Phoenix Dash.

– Jag har hetat Phoenix i över tio år, säger Jennifer.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!