DELA

De sjöng för Amnesty

I lördags sjöng och spelade 35 deltagare för att stöda arbetet för mänskliga rättigheter under den årliga Amnestykonserten i St Görans kyrka i Mariehamn. Med omkring 230 personer i publiken var lokalen fullsatt.
– Konserten har nog blivit en tradition för många, säger producent Lucas Gustavsson.
Omkring 3 500 euro blev bruttointäkterna från lördagskvällens konsert.
– Det är ungefär lika mycket som tidigare år, säger Isa Hällström från Amnestys Ålandsgrupp.
– Vi kan se att antalet besökare ökat under de senaste åren då Lucas Gustavsson hållit i trådarna. Det beror nog på att antalet medverkande också gått upp.
20-åriga Lucas Gustavsson stod i år som producent för andra gången. Han säger att jobbet med Amnestykonserten gett mersmak.
– Jag vill gärna syssla med det här, och vill fortsätta med just den här konserten så länge jag kan. Amnesty står för så bra saker, och en konsert är ett bra sätt att stöda dem.
Både Catrin Karlsson från Saltvik och Yohan Henriksson från Kumlinge gjorde i lördags sin Amnestydebut.
– Det är najs att göra något för någon annan, säger Henriksson som studerar sång på Sjöviks folkhögskola i Dalarna i Sverige.
Karlsson arbetar på ett äldreboende i Lemland och går på musikinstitutet i Mariehamn där hon bor. För henne står valet mellan att studera musik eller till sjukskötare. Både hon och Henriksson sjunger främst nutidsmusik och spelar gärna gitarr till. På konserten i lördag lät de sig dock kompas av andra.
Läs mer i papperstidningen!

Ida Kronholm