DELA
Foto: Pressbild

Beröm för Frida som Carmen

I lördags var det premiär för föreställningen Carmen på Uppsala stadsteater.

Åländska Frida Österberg får lovord i Sveriges Radio för sin insats i titelrollen.
Nya Åland har tidigare skrivit om sångaren och skådespelaren Frida Österberg som sjunger titelrollen i den nyskapande och djärva cross-over uppsättningen av Bizets kända opera på Uppsala stadsteater.

I Sveriges Radios Kulturnytt öser Per Feltzin beröm över Frida Österberg: ”…en magnetisk och illusionslös Frida Österberg i huvudrollen. Hon är både opera- och teaterutbildad och det märks, hon har total kontroll över alla uttrycksmedel, vågar skita ner sången och laddar varje rörelse med mer än det vi bara ser.”

Feltzin har invändningar mot de många och långa slagsmålsscenerna, men uppskattar föreställningen som helhet: ”Det är den såriga, skarpa berättelsen om kärlekens villkor – om vem som får ta tag i den och vem som inte får, inte borde. Alla vill ha den, och i den här destruktiviteten så bryr sig ingen om konsekvenserna. Det är mycket tydligt på Uppsala Stadsteater när tyska Anna Bergmann regisserar.”

Också Upsala Nya Tidning ger beröm åt Frida Österberg: ”Här har man en så sjudande scenpersonlighet som Frida Österberg i titelrollen. Hon dominerar varje scen hon är med i. Hon ÄR helt enkel Carmencita. Rösten har hon också.”

Läs mer i tisdagens Nya Åland!