DELA

Arvets efterföljare blir en thriller

Teater Alandicas nya pjäs Massey Ferguson 370hk tar vid där Arvet slutade i en cliffhanger.
Bland skådespelarna finns en debutant – som stått på scen i 35 år.
Ungefär ett år sedan hade Teater Alandicas pjäs Arvet sin premiär. Pjäsen utspelade sig på en åländsk bondgård där ägaren hade avlidit och sonsönerna, finansmannen Henrik från Stockholm och bonden Arvid samt deras fruar samlades på gården efter begravningskaffet. Pjäsen blev en succé som bland annat gästspelade på Åbo svenska teater.
Arvet slutade med många lösa trådar och hemligheter.
– Det var många som ville veta hur det går. Det var inte svårt att fortsätta, det fanns så mycket mer att berätta om karaktärerna, säger Robert Liewendahl som både skrivit och regisserat pjäsen.
Massey Ferguson 370hk är en fristående efterföljare till Arvet. Jonas Danielsson fortsätter som yngre brodern Arvid, men resten av huvudrollsinnehavarna är nya. Äldre brodern, finansmannen Henrik spelas av Jan Nordberg, hans fru Astrid av Evalotta Fahlander och Arvids fru Sofia av Maria Carlsson. Alexander Westerlund spelar grannpojken och Josefine Nordlund och Anton Göthlin är personal på Servering & Nöje.


Premiär 2 mars
Massey Ferguson 370hk är en thriller i två akter som utspelar sig både på bondgården på Åland och i Stockholm. Scenografin är gjord av Jonas Wilén och scenen kläds helt i en färg, egen för varsin akt.
Robert Liewendahl berättar att där Arvet var ett drama med thrillerinslag blir Massey Ferguson 370hk en fullfjädrad thriller.
– Karaktärerna bär på så många hemligheter att det måste bli så. Det blir mycket starka känslor, action och musikinslag som för berättelsen vidare, säger Liewendahl.
Pjäsen får sin premiär den 2 mars på Alandicas lilla scen, som kan ta in en publik på 100 personer åt gången.
Läs mer i papperstidningen!

Annakaisa Suni