DELA

Alvasgänget laddar för en nostalgisk kväll

Det var ett nostalgiskt gäng som plockade runt bland gamla foton och planscher nere i Alvas gamla lokaler i går.
Det råder inget tvivel om att det blir en nostalgisk och stämmningsfull fest när Arken ordnar Alvasfest i morgon lördag.
Det är 20 år sedan Alvas öppnade och husbandet ”&” började uppträda där. Det gemensamma 20-års jubileet firas på Arken nu på lördag.
– Minns du det här?
– Kommer du ihåg dom här?
– Titta här!
Ramona Sundström, Tony ”Trumman” Mattsson, Anna Liljeroos, Ann-Louise Djupsund och Marianne Johansson besökte Alvas gamla lokaler för att plocka ihop grejer till lördagens jubileumsfest på Arken. Alla förutom Marianne Johansson har jobbat eller har på annat sätt en koppling till Alvas, hon är med för att bära grejer och dessutom ska hon jobba på Arken på lördag.


Renovering pågår
Det renoveras för fullt i Alvas gamla lokal. Men trots det kan man se och nästan få en liten känsla av hur det var under Alvas glansdagar.
– Vi har varit här tidigare och tittat ut vilka grejer vi ska ta med oss. Vi har planerat hur vi ska placera allt inne på Arken, säger Djupsund.
Exakta detaljer om hur det kommer att se ut vill hon inte avslöja än.
Ramona Sundström säger att de började planera festen redan i början av sommaren. Eftersom många som jobbar på Arken hade med Alvas att göra var det inget svårt projekt för dem. Hela gänget ser fram emot lördagen, att få träffa gamla bekanta och uppleva lite Alvasstämning på nytt.
– Folk som inte bor på Åland längre reser hit för att komma på festen, säger Mattsson.
Biljetterna är i princip slutsålda. De finns ännu några supébiljetter att köpa där det ingår en trerätters middag. På lördag kan man ännu köpa några biljetter när de öppnar biljettkassan klockan sex. Det är först till kvarn som gäller.
– Det blir fullt hus, säger Mattsson.
Läs mer i papperstidningen!

Alexandra Grahn