DELA
Foto: PRIVATTove Chanfreaus akvarell är med på utställningen i Italien.

Åländsk akvarell till Italien

Sjutton akvarellmålare från Åland deltar i en stor akvarellutställning i Fabrino i Italien i vår.
Kjell Ekström har tidigare både ställt ut och deltagit i den stora akvarellustställningen i Fabrino i Italien. I ett pressmeddelande säger Ekström att det är fjärde gången han blir inbjuden och tredje gången han är ”Leader” för Norden vilket innebär att han väljer ut övriga deltagare för utställningen.

I pressmeddelandet står det att han tidigare valt bland konstnärer från hela Norden men på grund av skattegränser och höga portokostnader har det varit svårt. I år har han endart bjudit in åländska akvarellmålare vilket godkändes av arrangörerna.

Sjutton deltagare totalt varav Ekström själv är den enda manliga utställaren, de som Ekström bjudit in är: Ulrica Lindström, Tove Chanfreau, Marita Tikander, Rose-Marie Lampi, Susanna Furuhjelm, Tuulikki Huovinen, Raina Clemes, Henrika Lax, Margareta Lindén, Ann-Britt Eriksson, Gunilla G Nordlund, Marlene Lindbäck, Clara Nyberg, Birgitta Björkqvist samt Isa Hällström och Hannele Ögård-Forsman.

Det är oklart hur många från Åland som åker ner till utställningen men alla verk publiceras i en katalog. Ekström säger att han kommer söka medel från Kulturdelegationen och hoppas att det åtminstone täcker transportkostnaderna.

Utställningen äger rum i april.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!