DELA
Foto: Yle

Ålands Radio sänder MGP-special

Ålands Radio kommer i samarbete med Svenska Yle att sända ett specialprogram den 12 september med de tio finalbidragen i Melodi Grand Prix, MGP.

Bland årets finalister finns åländska Smilla Påvall.
MGP är den största låtskrivartävlingen för barn i Finland. Den har hittat över 100 finländska talanger i åldern 8–15 år sedan starten 2007.

Förra årets MGP-segrare blev åländska Aina Andersson från Eckerö med låten ”Hem med mopeden”. Aina kommer också att uppträda under årets MGP-final.

I år arrangeras tävlingen för elfte gången och tio finalister mellan 9 och 15 år tävlar om vinsten. Årets tema är ”tillsammans” och har valts med anledning av Finlands 100-årsjubileum. Vinnaren får, förutom äran, göra en egen musikvideo till sin låt. Den visas sedan på Yle Arenan.

Bland årets finalister hittar vi åländska Smilla Påvall, 13 år, som tävlar med låten ”Vi Två”.

– Fram till MGP-finalen kommer vi att kunna följa Smilla Påvall via Ålands Radios Facebook-sida och Instagram-konto. Finalen sänds i Yle Fem och på Yle Arenan lördagen den 23 september klockan 18 , skriver Ålands radio i ett pressmeddelande.

De tio finalbidragen kommer att sändas i Ålands Radios program Josefina med flera tisdagen den 12 september klockan 14. Dessutom kan man höra programmet och bidragen lördagen den 16 september kl. 14, söndagen den 17 september kl. 13 samt lördagen den 23 september kl. 14.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!