DELA

Alandia Jazz satsar på klubbkänsla

Olika traditioner och sound och mycket åländskt är ledorden för årets Alandia Jazz som drar igång i kväll på Pub Bastun.
Vill du själv pröva vingarna på jazzscenen har chansen kommit – varje kväll avslutas nämligen med en öppen jamsession.
– Vi satsar gärna på att få in mycket åländskt på våra festivaler, säger den konstnärliga ledaren Edward Mattsson.
– Det finns inte så väldigt många åländska jazzband, så vi vill att de som finns ska få ta plats och komma fram. I år har vi hela fyra stycken på programmet.
Förutom det lokala satsar Alandia Jazz på ett brett program i år. Från Whatclubs gypsy swing, via Edward Mattsson 4 med sin Göteborgsjazz och vibrafonbaserade Winter / Pyysalo / Bodilsen till Robert Zetterquists kvintetts post-bop är det många stilar som samsas om de två festivalkvällarna.
– På fredag kväll breddar vi ytterligare med Nina Ramsby och Ludvig Berghe Trio, där fokus ligger på lyriken. Det är en rätt ny stil för oss, och det känns verkligen riktigt kul att äntligen ha kunnat boka dem. De är alla fyra kända jazzkatter från Stockholm, och kommer att bjuda på musik och lyrik på hög nivå.
Ännu en häftig bokning för festivalen är Sebastian Noelle Trio, ett amerikansk-svenskt band som bara gör tre spelningar i Norden denna sommar.
Läs mer i papperstidningen!

Ida Kronholm