DELA

Vi välkomnar 4H till Lilla Holmen

4H är en internationellt etablerad verksamhet med fokus på unga människor och lärande. 4H lär ut vänskap, arbete, ansvar och gemenskap i på flera olika sätt. 4H:s vision är ”att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden.”

4H har sett sig om efter alternativa lokaler för sin gård och har visat intresse för Lilla Holmen. Många klagar idag på att inget händer på Lilla Holmen. Platsen har varit stängd och sanerad pga fågelinfluensa och vi har förlorat en symbol i form av våra påfåglar.

Detta är ett alldeles utmärkt tillfälle att nu se möjlighet och inte motgång. 4H är så mycket mer än en 4H-gård med djur och deras verksamhet är etablerad över hela Åland.

Här finns med detta fantastiska möjligheter för samhället att samarbeta med den tredje sektorn. 4H har en otroligt fin verksamhet som är verksam året om, har engagerad personal och medlemmar. Lilla Holmen skulle få en verksamhet som lockar till sig både ålänningar och turister.

Tänk dig att segla till Mariehamn, äta en god bit mat, spela äventyrsgolf och ta del av kaninhoppningstävlingar, promenera vid vattnet, njuta av den friska luften och djuren på en 4H-gård.

Mer verksamhet och människor gör att mer folk rör sig på Lilla Holmen under hela året. Kringeffekterna kan bli väldigt positiva i förlängningen. Plötsligt kanske det blir både lönsamt och attraktivt för någon annan att starta caféverksamhet på Lilla Holmen? Möjligheterna finns i framtiden. Detta är ett utmärkt exempel på samverkan mellan samhälle, tredjesektor och privata näringsidkare.

Nu ser vi bara möjligheterna och jobbar framåt och välkomnar 4H till Lilla Holmen.

Julia Birney (Lib), Lillan Holmberg (M), Jessy Eckerman (S), Nina Lindfors (M), Pernilla Söderlund (Lib), Tony Wikström (S), Sara Kemetter (S), Joanna Isaksson (Lib), Ingrid Johansson (Lib), Elias Lindström (Lib), Jonny Andersen (Lib), Siv Forsbom (M), Katrin Sjögren (Lib), John Holmberg (Lib)