DELA

Vårt förtroende för lantrådet är orubbat

Med anledning av oppositionens misstroendeyrkande den 10.01.2018 mot sittande lantrådet Katrin Sjögren, vill vi liberaler vara tydliga med att vi har ett hundraprocentigt förtroende för både lantrådet och den sittande regeringen.

En misstroendeyrkande är en av de tyngsta parlamentariska åtgärderna vårt samhällssystem har. Oppositionen tvekar inte att svinga med storsläggan och använder nu för andra gången denna mandatperiod denna åtgärd, vilket vi tycker är att skjuta rejält över målet.

Vi vill poängtera att vi förordar en saklig och konstruktiv debatt, och ett respektfullt debattklimat för samtliga inblandade, men vi anser att detta misstroende har tagit orimliga proportioner och är av sådan art att ett misstroendeyrkande är oskäligt.

Vårt förtroende för lantrådet är orubbat. Den sittande landskapsregeringen har många viktiga frågor på sitt bord och vi skulle önska att de får arbetsro för att fokusera på att verka för Ålands bästa, varje dag.

Cita Nylund, Martina Gerkman, Gunilla Grönlund, Benita Johans, Jonas Love Danielsson, Elias Lindström, Jonny Andersen, Sisa Långqvist, Silvana Fagerholm, Joanna Isaksson, Ulla- Britt Dahl, Ulla-Karin Newton, Solveig Gestberg, Gunilla Blomroos, Tomas Blomberg, Stig Andersson, Roger Eriksson, Josefin Cleve-Andersson, Martin Staf, Uffe Westmark, Tove Isaksson-Löthman, Christian Rögård, Jana Erikssom, Folke Karlsson, Rolf Lindqvist, Gunnevi Nordman, Christina Johansson-Gammals, Ion Dan Bolos, Johanna Häggblom