DELA

Varför tar ingen tag i färdskrivarproblemet?

Ålands landskapsregering och lagting, Finlands regering och riksdag samt EU i Bryssel är alla myndigheter som medborgarna måste lyda. Lagen säger att en statlig myndighet får inte agera på ett sätt som skadar enskilda.

Chaufförer i Finland och på Åland som arbetar med export och import är enskilda. Vilka lagkunniga jurister och advokater tar tag i denna lagvidriga behandling av enskilda chaufförer som är tvungna att använda dessa digitala färdskrivare i sitt arbete. Samhället är inte färdigt för dessa skrivare och skrivarna är inte färdiga att användas i något land där chaufförerna är av lag tvungna att använda dessa.

Polisen i dessa EU-länder samt Norge bötfäller skrupelfritt alla som inte följer reglerna som digitala färdskrivarna åberopar enligt sitt lands lagar. Dessa böter är inga småsummor och tre fall av att man inte kunnat lyda reglerna gör att körkortet tas bort av chauffören.

Han blir då utan jobb upp till tre månader som straff för något han inte kunnat påverka på grund av totalt felaktiga lagar. Vilket annat yrke tar bort arbetstagarens möjlighet att försörja sig själv och sin familj samt amortering på familjens hem. Sådant kan också leda till skilsmässor och omänskliga mänskoöden.

Kan inte myndigheter tillhandahålla sådana apparater som tillförlitligt går att använda samt samhällen där chaufförerna tryggt kan göra sitt jobb utan risk att bötfällas för sådant dom inte själva kan påverka ska ingen tvingas använda dessa.

Är politiker och tjänstemän så till den grad prestigefyllda att ingen tar i detta problem? Ger det för lite politiska poäng? Är det viktigare att med val i sikte hellre strida partier emellan? Som sagt är chauffören en viktig del av länders export och import. Ålands landskapsregering kunde med hjälp av Finlands regering visa hela EU att man vill tillrättalägga en för hela EU viktig olaglighet med lagändringar.

Vem ska annars följa grund- och andra lagar om inte just lagstiftande myndigheter.

Kurre i Jurmo