DELA

Varför så tyst om färdskrivare?

Undertecknad undrar nu för hundrade gången hur intresset för min kamp mot digitaliska färdskrivare i lastbilar och bussar inte inte intresserar politiker som ska göra allt för alla ålänningar och hela Åland, åtminstone sa man så i valrörelsen.

Vilket parti kommer att göra något överhuvudtaget då dessa färdskrivare är hämmande för Ålands och Finlands export och import? All mat som varje medborgare har på sina tallrikar har åkt minst 2 gånger på ett lastbilsflak.

Eller tänker man som Grankullahemmafrun? Hon sade: inte behöver vi några bönder, vi har ju mjölk i butiken. Man måste se yrkesgruppen chaufförers bekymmer ute på vägarna i olika länder och hur deras möjligheter att utföra sitt arbete på ett säkert sätt. I dag är det inte bara kör- och vilotider som måste tillgodoses utan brottsligheten i till exempel Sverige är hög, man får verkligen vara på sin vakt för att skydda sitt fordon och dess last samt eget liv och hälsa.

Nu är det snart presidentval med eu-gubbar som kandiderar. Frågor som dessa kunde ta upp i Bryssel, om vi överhuvudtaget ska ha några digiskrivare eller om vi ska vänta på att samhället kommer ikapp verkligheten.

Man kan synligt i media ta upp vad kandidaterna tar för en ställning i sak.

Kurre i Jurmo