DELA

Vädjan till alla lata hundägare

Det som jag och många med mig inte förstår är att varför vissa människor väljer att vara hundägare när de uppenbarligen inte vill vara ute och röra på sig. Förstår inte dessa hundägare att en hund behöver mer utevistelse än att bara komma ut och göra sina behov?

Det verkar som att vissa hundägare tror att det är tillräckligt för hunden med att gå till närmaste träd eller lycktstolpe för att sen gå in igen och dessa människor behöver nog tänka om många gånger. Förutsättningen för att ha hund är ju att man tycker om att vara ute och röra på sig.

Nästan varje gång jag är ute och går träffar jag på hundägare som berättar om hundar som aldrig kommer ut på promenader och det är inte några vackra ord som sägs. Jag blir lika förtvivlad varje gång och det värsta är att man ingenting kan göra för att förbättra tillvaron för dessa hundar.

Det enda man kan göra är att vädja till dessa hundägare att använda sunt bondförnuft och ändra sitt beteende. Latheten får läggas åt sidan om man har hund.

Det är ett måste att promenera med sina hundar och man är skyldig att ge åtminstone en ordentlig motionsrunda varje dag. Dygnet består av 24 timmar och att promenera 1 timme av dessa 24 timmarna är inte för mycket begärt.

Det är otroligt viktigt att hundar får träffa andra hundar och socialisering är också ett måste för hundens välbefinnande och det får de inte om de ska tillbringa största tiden inom hemmets 4 väggar. Muskler och kondition byggs heller inte upp om man inte motionerar hunden ordentligt och det behövs för att hunden ska må bra och för att tarmarna ska fungera.

Härmed vädjar jag till alla lata hundägare att lämna lättjan på soffan, sätt på er skorna och gå ut och gå en lång runda med era små och stora hundar.

Små hundar orkar mer än man tror och gör man det till en vana att promenera alla dagar så blir livet mycket lättare och roligare för våra fyrbenta vänner.

”DJURÄGARE”