DELA

Utkomststödet inte verklighetsanpassat

Jag har alltid trott att vi lever i ett välfärdssamhälle, om något oförutsett händer så finns det skyddsnät som tar emot. Så fel jag hade…

Har alltid arbetat hårt och betalat skatt tills jag en dag drabbades av sjukdom.

Det var då problemen började på riktigt. Drabbas du av ”fel sorts” sjukdom får du ingen sjukdagpenning från FPA.

FPA litar inte på specialistläkares utlåtanden, dom gör sina egna bedömningar.

Det är horribelt att läkarutlåtanden från flera läkare inte duger hos FPA. FPA som säger sig ”Ger stöd i livets olika skeenden”. Det är ett skämt! Vilka är bäst lämpade att bedöma en patients arbetsförmåga? Vilka är det som sitter på FPA och bedömer patienters läkarutlåtande?

Läkare som skrivit ut läkarutlåtandet har träffat patienten otaliga gånger och har utbildning och erfarenhet att bedöma saken, enligt min mening.

Har nu varit länge sjukskriven, alla reserver är tömda och det sista halmstrået för att ha mat på bordet åt familjen är att söka utkomststöd för första gången i livet.

Tyvärr är inte utkomststödet anpassat enligt verkligheten. Det är så litet att man får välja mellan att äta eller betala räkningar. Båda går inte.

Låt räkningarna gå till landskapsfogden eller äta sig mätt, vilket skall man välja? Jag vet inte, men med detta samhälle så tar det inte länge att rasera en helt vanlig familjs liv.

”SMÅBARNSMAMMA”