DELA

Toivonentomte med felaktiga procentsatser

Det finns inte en åsikt som Stephan Toivonen inte har tillräckligt dåligt underbyggda argument för att ta upp i offentligheten. Nu senast aborter.

Jag tycker att det finns något slags gräns där, speciellt i ljuset av ett helt gäng gubbar i Ovala rummet i Vita Huset som fick för sig att dra igång Trumps presidentkarriär med att besluta om vilken makt kvinnor ska ha över sina egna kroppar. Mindre makt, var lösningen där. Naturligtvis.

När män bestämmer över kvinnor blir det påfallande ofta resultatet. Och nu börjar du trolla med siffror igen, som den oönskade lilla gubbe i lådan du är.

”Som man ropar i skogen får man svar”, heter det i talspråket. Det stämmer inte längre. Om man av någon anledning går ut i skogen och ropar för sig själv kan jag garantera att det kommer en liten Toivonentomte småspringande och klämmer ur sig felaktiga procentsatser som ingen orkar lyssna på.

Stephan Toivonen , hittills har jag inte läst ett enda av dina alster där jag med gott samvete kan säga att vi har samma åsikt. Det mesta bygger på förvrängda, ”alternativa”, fakta där du motbevisats gång på gång. Det verkar ju inte hindra dig nämnvärt.

Men kom in i matchen någon gång! Tycker du på allvar inte att vi män styrt och ställt med kvinnors rättigheter tillräckligt under århundradena? Är det inte hög tid att just den här frågan inte avgörs av gubbar (med eller utan slips) utan av dem som faktiskt berörs.

Om du nu inte begåvats med en livmoder också, den biologiska möjligheten finns ju alltid. Risken är 70/30.

Eller vänta, det var visst alternativa fakta.

Fredrik Granlund