DELA

Terrorn närmar sig

Vänsterns världsförbättrare Nina Fellman försöker med alla medel bortförklara verkligheten. Politiken som nu förs i Europa leder till terrorism, säger hon.

Den förda politiken som fördes förut ledde också till terrorism. Då var det rop från vänster till höger om öppna gränser skall det vara i Europa. Och vi som ifrågasatte massinvandringen till Europa kallades rasister och främlingsfientliga.

Nina Fellman talar om frustrerade unga män i Turkiet skulle börja begå mer terror i Europa än hitintills. Jag kan upplysa Nina Fellman om att de flesta terrordåd som begås i Europa utförs av andra generationens invandrare. Många av dem är högtutbildade och väl etablerade i samhället, så radikaliseringen sker inte bara i förortsgetton och känslan för utanförskap.

Det kanske redan när den första generationens massinvandring började skulle varit på plats med en mer strikt invandring till Europa. Belgien är det land som de flesta kommer ifrån som rest ner till Syrien för att slåss för IS. Sverige ligger tvåa i denna makabra jämförelse av folk som rest ner till Syrien. Och Sverige har ändock Mona Sahlin som skall motverka radikaliseringen, men det tycks inte hjälpa.

Det mest cyniska uttalandet kom nog från Mona Sahlin när hon sa att högerkrafterna minsann dödat fler än jihadisterna gjorde i Bryssel. Vad jag förstår så är det antal döda som räknas om terrordåden är stora eller små. Jag undrar vad anhöriga till de drabbade i Bryssel tycker om det uttalandet.

Och till sist Nina Fellman det är inte du som skall bestämma om flyktingförläggning på Åland utan Ålands folk genom en folkomröstning.

Jack Sjölund