DELA

Tänk om vi en enda gång kunde få läsa att vi nu går tillbaka till normalläge

Coronafallen blir bara fler och fler runt om oss. Vad beror det på? Är det naivitet bland beslutfattarna eller är det befolkningen som är naiv, det är frågan. Och vad kan man göra åt detta? Och är de åtgärder som Finland och Åland och Sverige, ja hela Norden och Europa, vidtagit tillräckliga? Det verkar inte så i alla fall. Inte när Åland helt plötsligt högst incidenstal i Finland. Och är det som WHO sade för ett tag sedan, att den nya varianten kan var slutet på pandemin i Europa, bara önsketänkande?

Jag som så många andra börjar så småningom tröttna på att leva i ett Norden och ett Europa där man inte kan förflytta sej fritt mellan länderna. Men på ett vis så är jag efter så här lång tid luttrad, man har blivit van. Och man konstaterar med en suck att ”jaha, nu går det inte att åka till Sverige igen”. ”Jaha, fler fall av corona igen”. Tänk om vi en enda gång kunde få läsa att nu går vi tillbaka till normalläge, nu är det fritt fram att resa vart man vill igen. Men samtidigt ställer jag mej själv frågan i det tysta, kommer vi någonsin att nå dit?

Vill samtidigt tacka Knut Lönnroth och ÅHS. Och landskapsregeringen för den ork och kampvilja ni visar för att hålla corona under kontroll på Åland. Tusen tack och jag avslutar på engelska: We shall overcome. One day.

Tack för ordet.

Man född 1982

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp