DELA

Tänk att man måste bli förbannad varje dag!

Jag är egenföretagare och har jobbat som vattengympainstruktör på Mariebad sedan augusti 2004 då badet stod där färdigt i all sin glans. Vackert beläget vid stranden med en underbar utsikt över vattnet och delar av staden. Jag och mina kollegor från olika föreningar och samfund har byggt upp en stor verksamhet och terapibassängen är i princip fullbokad hela veckan från 06.30–21.00. Vi har nöjda och glada kunder och anläggningar som Mariebad är helt beroende av just nöjda kunder.

För två veckor sedan rycktes mattan bort under våra fötter. Gubbarna från fastighetsavdelningen kom till Mariebad, pekade med hela handen och informerade helt kort att ”en ny påhittad 24-timmarsregel” skulle gälla på badet om det fanns fekalier i vattnet. Fekalier uppstår om någon bajsar eller spyr i vattnet.

Vattenkvaliten lyder under tillstånds-och tillsynsverket för social- och hälsovård, kort kallat Valvira. Det finns inga krav från dem om någon sådan regel, ej heller några andra liknande bestämmelser som vi känner till.

Har ni överhuvudtaget reflekterat över vad detta åsamkar mig och andra aktörer på Mariebad. Enorma förluster i reda pengar samt en oerhörd badwill. Som jag redan skrev är terapibassängen fullbokad så då går det inte i praktiken att sätta in förlorade timmar någon annan dag. Alla bokade grupper har dessutom betalat sin kurser på förhand!

Veckoslutet 10–12.11 hade en svensk simförening bokat in sig på träningsläger på Mariebad. De blev utkörda på lördagen pga fekalier och meddelade helt kort att de aldrig kommer att återkomma till badet för något träningsläger. BADWILL så det skräller om det!

I går måndag 20.11 hände samma sak. Badet stängdes med omedelbar verkan och i dag ska några 100 människor meddelas att aktiviteterna är avstängda.

Tack John Holmberg för din välskrivna insändare i tidningarna 10.11. Tack för att du bryr dig.

Finns det någon där ute som kan sätta stopp för detta vansinne eller ska Mariebad gå en för tidig död till mötes?

Gujan Östman