DELA

Tändvätska en sanitär olägenhet

Grillning är en sanitär olägenhet om man använder tändvätska som stinker något ofattbart. Det är ju faktiskt så att det är glöden som ska åstadkomma grillningen, inte riktiga lågor. Att det finns speciella grillstugor är väl okej.

Men när människor har grillen på gräsmattan blir stanken outhärdligt. Den tränger in oavsett om du stänger fönsterna. Miljömässigt kan detta inte vara så bra. Människor ska ju njuta av grillningen inte försmäktas av den.

Det finns andra alternativ och tändvätskor som inte luktar något alls. De är lite dyrare men det är det värt om man tänker på sin granne.

Det är faktiskt en konst att kunna grilla. Det är inte bara att slänga på köttbiten så den blir förkolnad och sedan äta den,med dessa cancerogena ämnen som det bildas. Så hälsomässigt är det ju inte en höjdare. Folk får naturligtvis äta vad de vill men fakta är faktiskt så. Fläskkött är ju ändå värre om det inte tillagas på ett riktigt sätt.

Tändvätskan borde vara förbjuden när den ställer till så mycket besvär för människor i gemen. Som sagt finns det andra alternativ och tändvätskor som inte stinker.

Bo Grapenskog