DELA

Stäng Godby hälsocentral

I vilket avseende är Godby hälsocentral en av ÅHSs mest välfungerande enheter (Salmén i debatten)?

Om man behöver en akuttid måste man ändå fara till Mariehamn för att få vård. Ni i Godby talar så vackert om att ni sköter om norra Ålands befolkning. Två (2) akuttider en vardag som delas ut redan tio minuter över åtta. Räcker det?
Nej, så friska är inte vi på norra Åland. Man blir hänvisad till Mariehamns hälsocentral att sätta sig i kö efter klockan 16. Så hart det varit i flera år. Jag vet, eftersom jag då och då har behov av ett akut läkarbesök. Inte sedan Kaj Mattsson et company jobbade enligt egenläkarsystemet har det fungerat.

Vet ni, som skrev på listor för Gobdy HC i spartider vad ni gjorde? Har ni någonsin behövt en läkartid? Flera månaders väntetid på en ”vanlig” läkartid.
Nej, dags att se sanningen i vitögat och stänga Godby HC och flytta hela rasket till Mariehamns nya utrymmen. Där kan de gemensamma resurserna utnyttjas effektivt. För där hamnar vi norrålänningar ändå efter kl 16.
Rådgivning och hemsjukvård blir väl kvar i Godby. Politiker, sluta med röstfiske. Och personalen där, sluta tala i egen sak.
För övrigt har vi en bra sjukvård inom ÅHS.

Norrålänning