DELA

Staden behöver flera konstgräsplaner

Med anledning av insändaren 3.10. Hej Martin Nilsson! Du frågar varför vi ska anlägga ytterligare en konstgräsplan i Mariehamn? Enkla svaret är för att stöda stadens besöksnäring och samtidigt utveckla förutsättningarna för våra barn och ungdomar att röra på sig året runt.

En konstgräsplan ger förutsättningar till att bedriva fotbollsverksamhet 365 dagar per år och helt utan begränsningar sett till planens belastning. Vi är alla överens om att staden behöver fler besökare och via en konstgräsplan kan Mariehamn att ta emot ännu fler sportgrupper, mycket tack vare IFK Mariehamns välrenommerade cuper.

2016 var antalet fotbollsgrupper som besökte staden tack vare IFK Mariehamn cirka 250 stycken, till detta ska även adderas alla övriga fotbollsgrupper som gästade staden. Fotbollsresor till Mariehamn från mitten av oktober till april är helt beroende av konstgräsplaner. Att vi samtidigt ger våra barn och ungdomar bättre möjligheter att röra på sig kommer på köpet.

Håller fullständigt med dig om att WHA:s personal är mycket professionella när det gäller att sköta gräsplaner. Tyvärr är det ingen kunskapsbrist som gör att gräs- och hybridplaner inte är spelbara under den verkliga lågsäsongen, det beror uteslutande på vårt klimat.

Däremot vet jag att personalen har spetskunskap även när det gäller skötsel av konstgräsplaner. Det borgar för att dessa drivs på ett optimalt sätt, speciellt ur ett miljöperspektiv.

Kanske även du Martin Nilsson är på väg till Stockholm och seminariet om konstgräsplaner och miljö den 10 oktober? Ett bra tillfälle att inhämta objektiv fakta om och kring konstgräsets eventuella miljöpåverkan jämfört med tillexempelvis. hybridgräsets. Hoppas vi ses där!

John Holmberg

Lib