DELA

Socialcenterpartisten Thörnroos

Veronica Thörnroos gjorde ett habilt jobb som infrastrukturminister. Att hon sedan avreglerade sjöfarten till den milda grad att skärgården är i händerna på privata estniska redare… det må vara hänt.

Men att Thörnroos, Nordlund, Pettersson och Centern nu anklagar Socialdemokraterna för att svika vanligt folk. Hmmmm… lite väl magstarkt.

År efter år har Centern satsat enorma resurser på jordbruket. År efter år har Centern med milt våld försvarat en förlegad syn på företagande. År efter år har Centern bromsat alla försök till nytänkande. Ännu i år – 2016 – så hävdar Thörnroos, Nordlund, Pettersson och Karlsson att ”hela Åland ska leva” genom att bevara 16 kommuner. Enligt gammal sed? Eller heter det ”enligt gammal säd?”.

Veronica Thörnroos försöker knäcka Socialdemokraterna genom att försöka framstå som ”Nya Arbetarpartiet”. Kanske resonerar hon att ”gick det för Reinfeldt, så går det för mig!”.

Jag tror att de 814 väljare som röstade på Camilla Gunell förstår bättre. Jag tror att endast ett fåtal ålänningar köper Centerns nya strategi.

Åland behöver en stark opposition. Men behöver Åland en konservativ centerpartist som tror att hon är socialcenterdemokratisk – på den lilla människans sida. Tveksamt. Faktiskt nästan dumt!

Mats Granesäter

Hammarlands Socialdemokrater