DELA

Sluta upp med hemlighetsmakeriet

Angående NJL:s betalningsproblem.Vill man ha Konkurrensverket till Åland med lika hårda nypor som tullen hade med posten?

Trafikavdelningen fattar att det är allvarligt att NJL får specialbehandling i fråga om skulder till landskapsregeringen och betalning av dessa. Ett bolag måste väl ändå ha en viss soliditet för att få driva en så viktig trafik som Skärgårdstrafiken på Åland?

Landskapsfogdeämbetet borde ju med fog kontaktas då så stora skulder är obetalda istället för att som nu hjälper NJL med dom mjukaste silkesvantarna, något de absolut inte gjort sig förtjänta av.

De kompenserar inte arbetsgivare för utfört arbete vilket bland annat resulterar i stängda kiosker på färjorna under delar av resorna. Då drabbas resenärer som är helt oskyldiga.

Man kunde förvänta sig att sjöfacken skulle ta i saken med sanktioner mot NJL. Landskapsregeringen måste kunna fordra att det bolag man anlitar för sin trafik till punkt och pricka följer de regler som lagen föreskriver och moral och etik också inbegriper.

Folket är indirekt ägare till dessa färjor och vi vill inte se något hemlighetsmakeri. Korten på bordet i tidningarna.

Folket anmodas att rösta och när vi gjort detta sparkar man oss i huvudet med osanningar och oärlighet. Klarar inte landskapsregeringen med sina underavdelningar att uppfylla sina löften samt att hålla ärligheten högst kan ni börja städa era skrivbord och gå mot nya utmaningar som det så vackert heter.

Alla är utbytbara.

Kurre i Jurmo