DELA

Replik till Kronqvist och Valve

Kerstin Kronqvist undrar i en replik hur jag tror att initiativet från Pelastetaan lapset skulle gälla all vaccinering. Det var så jag först läste om det. Men Kronqvist har rätt. Syftet är att stoppa vaccinering av barn. Sedan finns det många andra, som anser att vaccineringen helt borde stoppas, men det är en annan sak.

Lagtingsledamot Wille Valve (MSÅ) skriver i en replik: I en insändare … lyfter lagtingsledamot Stephan Toivonen (ÅD) Ivermektin, Oxiklorin och intravenös C-vitamin för behandling av covid-19. Insändaren är formulerad så att läsaren kunde få uppfattningen att detta skulle kunna vara någon slags alternativ till vaccinering.”

Jag försöker få med länkar men Nyan skrev senast att ”av tekniska orsaker så publicerar vi inte länkar”. Kanske för att slutsatserna inte stämmer med Nyans övertygelse men det leder till att jag anklagas för att jag inte har källor. De finns dock på vår facebook-sida.

 

Men det var inte avsikten att det skulle uppfattas så. Jag har sett en del studier, som visar att dessa läkemedel kan minska dödligheten bland de som drabbas av covid-19, och även minska risken att få den. Men jag har inte någonstans skrivit att det är ett alternativ, rent generellt.

Det kan det vara ett alternativ för de, som inte kan ta vaccin, inte hunnit ta vaccin innan de blivit sjuka och för de som inte vill ta vaccin.

Min motfråga till Kronqvist & Valve är: Kan ni presentera en enda studie, som visar att vaccinering skulle minska dödligheten för en som insjuknat? Det är det jag diskuterar.

 

Wille Valve skriver: ”Mänskligheten har hittills inte uppfunnit något botemedel mot covid-19”, men det finns kanske tidigare läkemedel som kan användas, även om ‘Big Pharma’ inte tjänar lika mycket gamla mediciner, som på nya experimentella vacciner.

Kerstin Kronqvist skriver i sin replik: ” i min insändare … frågade Stephan Toivonen vad han vill få till stånd.. Något svar har jag inte fått.

Kronqvist har missat mitt svar i Nyan där jag skrev: ”Jag hoppas att folk skall börja fundera på vad det är som händer. Alla spekulationer jag tagit del av vill jag inte dela, men vi måste börja fundera på vad som pågår.”

Wille Valve skriver i sin replik: ”Det amerikanska läkemedelsverket FDA avråder från användning av Ivermektin och Oxiklorin för behandling av covid-19” Som jag brukar skriva: Varför gör de på detta viset?

FDA avråder från hydroxyklorokin (Oxiklorin i Finland) med hänvisning till biverkningarna. Det är en medicin mot malaria. Jag tänkte inte på det till en början, men min ex-fru fick ”testa” denna (så kallade malariamedicin) av sin läkare mot en reumatisk sjukdom för några år sedan med motiveringen att det inte har så stora biverkningar och att det ibland kan fungera. (Har hennes tillstånd att nämna detta.) Med detta som bakgrund, så undrar jag hur man kan få ”testa” denna medicin mot en sjukdom som absolut inte är dödlig, men inte kan få använda den mot en sjukdom som absolut är dödlig, med motivering om ”biverkningar”. En medicin som använts i tiotals år av 100-tals miljoner. Alternativet är tydligen inget alls enligt Valve. Med risk för dödlig utgång.

 

Det hävdas att läkemedelsföretagen inte kunde få tillstånd för ett experimentellt vaccin i USA om de inte visade att det inte fanns läkemedel som kunde användas. Kanske detta är orsaken?

Jag svarade även Kerstin Kronqvist ”Hur kommer det sig att Israel, som har bland den högsta vaccineringsprocenten i världen har just nu högre dödlighet än Europa och världen i medeltal? Och en högre incidens än Finland någonsin har haft?

Jag lyssnade till en inspelning redan i mars där det hävdades att nästa våg kommer bland de som vaccinerat sig. Nu kom vågen i Israel efter att de börjat med den tredje sprutan. Vi måste fundera.

Wille Valve kan titta på utvecklingen av incidens och dödlighet i Israel, Malta, Gibraltar, Island och andra platser där vaccineringsgraden är hög. Det är saker som inte stämmer. Det är illavarslande när ”konspiratörerna” har mera rätt i sina prognoser än myndigheterna har. Mycket illavarslande.

Kerstin Kronqvist skriver att: ”Det vi först och främst behöver ifrågasätta är humbugen, inte vetenskapen.” Så är det. Men vi måste också våga fundera på om myndigheterna alltid har rätt.

STEPHAN TOIVONEN

ÅLÄNDSK DEMOKRATI

 

Svar på insändare

Nya Åland meddelade läsarna i samband med publicering av Toivonens insändare att källorna gick att få via honom. Orsaken till att Nya Åland inte publicerade Toivonens källmaterial var att de bestod av länkar till hemsidor och dessa är inte särskilt kompatibla med papperstidningsformatet. Påståendet om att det berodde på att källorna skulle gå emot tidningens övertygelse är befängt. På hemsidan publiceras insändarna i samma format som i papperstidningen.

JOHAN ORRE